(Artikelnr: 4FICY1T07HMN)
Ficus Cyathistipula 100 cm (Afrikaanse Vijgenboom)

Diameter van de pot 21 cm. Hoogte van de plant inclusief pot ca. 95 - 105 cm.
Deze plant is niet geschikt voor consumptie.


Standplaats: Een Ficus kan zowel op een lichte als op een half-lichte plek staan. Zorg er wel voor dat de plant niet in het directe zonlicht wordt geplaatst tijdens de hete zomermaanden. Wanneer u eenmaal een plekje heeft gevonden is het raadzaam om de plant daarna niet meer te verplaatsen. Het kost de plant veel energie om te wennen aan een nieuwe locatie. Groeit de Ficus teveel naar een richting dan kunt u hem natuurlijk draaien, liefst met kleine beetjes tegelijk.

Verzorgingstips: Hoe lichter de plant staat, hoe meer water hij nodig heeft. De watergift moet dus op de standplaats worden aangepast. Zorg ervoor dat de potkluit nooit helemaal uitdroogt. Tijdens de rustperiode ('s-winters) weinig gieten met lauwwarm water. 's-Zomers een douche in de vorm van een regenbui buiten wordt door de Ficus op prijs gesteld. Zoiets gebeurt in de natuur immers ook. Om de plant sterk en gezond te houden is het aan te raden om een keer in de twee weken kamerplantenvoedsel aan het water toe te voegen. De Ficus kan in de natuur wel wind verdragen, maar binnenshuis heeft de Ficus moeite met tocht. Koude, maar ook warme luchtstromen kunnen bladval veroorzaken. Gelukkig blijft de Ficus altijd nieuwe bladeren maken. Door af en toe met een plantenspuit te sproeien zal het bladoppervlak haar glans behouden. De Ficus is gezond! Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de Ficus een positieve bijdrage levert aan het milieu. Een Ficus zuivert de lucht waarin wij wonen of werken. Tegen het Sick Building Syndrom, het werken of wonen in een gesloten ruimte zonder luchtverversing, kan de Ficus uitkomst bieden.

Herkomst: Al meer dan duizend jaar groeit de Ficus in tropische en subtropische gebieden. Ze komen hoofdzakelijk voor in delen van Azie en Afrika, maar ook in Zuid-Amerika en Australie. De echte vijgenboom (Ficus Carica) komt algemeen voor in het Middellandse-Zeegebied en is al sinds de oudheid een belangrijk cultuurgewas. Er zijn echter meer vijgenbomen! Een andere bekende Ficus is de rubberboom (Ficus Elastica). Wist u dat vroeger het melksap van de Ficus Elastica de voornaamste bron was voor de winning van latex waaruit weer rubber gemaakt werd? Tegenwoordig heeft deze soort nog uitsluitend betekenis als kamerplant. Van de soorten die we als kamerplanten gebruiken komen de meeste uit Zuidoost-Azie. Er zijn maar weinig plantengeslachten waarvan er in de laatste jaren zoveel nieuwe soorten op de vaderlandse markt zijn gebracht. In de meeste kantoren en huiskamers vinden we wel een of meer Ficus-soorten. De soorten verschillen erg van elkaar: van opgaande bomen en heesters tot hangende en klimmende epifyten en lianen. Naast alle diversiteit is er ook een aantal overeenkomsten zoals de bloeiwijze, de vruchtvorm en het melksap.
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 21,95
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Artikelnummer

4FICY1T07HMN 

Levering:

1 tot 3 werkdagen

EAN

8718233107145  

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Relevante producten
Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten
Meest bekeken producten