Herkomst: De Areca ofwel goudpalm (Chrysalidocarpus lutescens) komt uit Madagascar, het op drie na grootste tropische eiland ter wereld, voor de oostkust van Afrika in de Indische Oceaan. Deze palm groeit daar als wel 10 m hoge boom, maar blijft bij ons een stuk kleiner. Hij vormt vanuit het hart steeds nieuwe, veervormige bladeren binnen en boven de oude. Die oude bladeren sterven af en laten bij hun aanhechtingspunt een stukje stam ontstaan. Zo wordt het langzaam een boompje, maar hij blijft heel lang struikvormig met rietachtige stengels. Palmen hebben alle tijd. Heel rustgevend! Sommige planten staan er om bekend dat ze giftige stoffen uit de lucht halen. De goudpalm is er daar een van. De planten hebben zelf absoluut geen last van het gif dat ze uit de lucht filteren, maar de lucht in de kamer of het kantoor wordt er wel een stuk schoner door. Bovendien verdampt de goudpalm grote hoeveelheden water, waardoor de vaak te droge lucht in onze centraal verwarmde woon- en werkruimten een stuk prettiger adembaar wordt.

Standplaats: Kan in de felle zon staan maar dan wordt hij wel een beetje geel. Beter is dus een lichte plek en niet direct in de zon. Niet te koud (minimaal 15 graden Celcius) en zorg voor een wat hogere luchtvochtigheid door af en toe met een plantenspuit te benevelen. Wanneer je een niet te koude badkamer hebt dan is dat ook een zeer geschikte plaats. Maar in de woonkamer heeft hij het ook naar zijn zin.

Verzorgingstips: Hij heeft een hekel aan natte voeten, wees dus spaarzaam met water. Voel even of de grond echt droog is voor je water geeft. Beter 1 keer veel water geven en dan weer laten opdrogen voor je weer water geeft. Voorkom dat er water in de pot blijft staan. Veel voeding heeft hij niet nodig, maar 1 keer per maand in het voorjaar en zomer is welkom. Gelieve de Areca af en toe met behulp van een plantenspuit te benevelen.

Deze plant is niet geschikt voor consumptie.

| Meer

Informatie:
Soort
: Bush.
Hoogte
: Hoogte ca. 160cm hoog. De diameter van de pot is 29cm.
Seizoenplant
: Nee.
Prijsinformatie:
Prijs per Stuk: € 59,00
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Levering:

2 tot 4 dagen. U heeft de mogelijkheid uw voorkeur leverdag(en) bij het afronden van uw bestelling op te geven.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Relevante producten