(Artikelnr: HMN600271)
Buxus in bolvorm. Hoogte inclusief pot ca. 65 cm. Diameter van de bol is ca. 40 cm.

Diameter van de pot is 30 cm.


Herkomst: Buxus staat ook bekend onder de namen buksboom en palmboompje. Soms wordt de naam palm gebruikt. Buxus heeft echter niets met palmen te maken. Buxus, vroeger ook wel als bosseboom aangeduid, wordt zeer vaak verkeerd behandeld. Te vaak wordt ervan uitgegaan dat Buxus, meer bepaald Buxus sempervirens, een mediterrane oorsprong heeft. Daarom wordt even vaak geloofd dat Buxus van een zonnige, droge plaats houdt. Er zijn wel dertig tot negentig verschillende soorten Buxus. Ze komen voor in Midden-Amerika en ook Venezuela, Azië, Afrika met Madagaskar, en Europa.

Standplaats: Buxus kan in de zon, maar ook prima in de schaduw groeien. Het is van nature een bosplant die zelfs vrij diepe schaduw goed verdraagt. Wel is het een tamelijk hongerige plant, flink mesten is belangrijk. Dat kan prima met een oude stalmest of een andere goede organische meststof. We hebben nog nooit een voorkeur voor een specifieke grondsoort kunnen ontdekken, zand of klei, veen etc, het is hem allemaal even lief.

Verzorgingstips: Buxus groeit niet zo snel en is daardoor de ideale plant voor laagblijvende haagjes en voor het vormen van figuren, bollen, kegels en spiralen. Wanneer je nette en strakke hagen wilt hebben zul je de buxus minstens twee keren per jaar moeten snoeien. Buxus verdraagt snoeien zeer goed en vormt ook op de oude takken nieuwe zijscheuten. Snoei de buxus terug op het oude hout en je zult zien dat de haag een erg strak uiterlijk krijgt. Twee keer per jaar snoeien maakt dat de blaadjes wat kleiner terugkomen, maar wel in grote hoeveelheden. De buxus wordt voller, steviger en mooier doordat de afgesnoeide twijgen gaan vertakken. Snoei je slechts één keer dan krijg je een losse, minder stevige plant die in de winter de sneeuwlaag niet kan dragen waardoor er takken uit de buxusbol of -haag kunnen afbreken. Eind februari begin maart is het tijd om de Buxus te bemesten. Kippenmest korrels en koemestkorrels zijn hiervoor erg geschikt. Wees gul met het uitstrooien, want buxus is een echte veelvraat. Pas wel op voor bladverbranding, dus zorg dat u de bladeren tijdens het strooien zo min mogelijk raakt. Na juli niet meer bemesten anders kan de buxus blijven doorgroeien en zal het nieuwe schot bij vorst afsterven. De buxus kun je uitstekend gebruiken als kuipplant. Hoewel de buxus een winterharde plant is, kunnen wel de wortels in de pot of kuip bevriezen.

Deze plant is niet geschikt voor consumptie.

| Meer

Informatie:
Soort
Bol (Dm ca. 40cm)
Bloeiperiode
Ca. 65cm hoog. De diameter van de pot is 30cm.
Bloeikleur
Nee.
Prijsinformatie:
Prijs per Stuk:
€ 51,95
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Artikelnummer

HMN600271 

Levering:

1 tot 3 dagen. U heeft de mogelijkheid uw voorkeur leverdag(en) bij het afronden van uw bestelling op te geven.

EAN

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Relevante producten
Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten
Meest bekeken producten