Ficus Ginseng Bonsai inclusief luxe Fiona Bowl plantenbak.

Diameter van de plantenbak is 25 cm en de hoogte ca 13 cm.
Dit Bonsai arrangement is verkrijgbaar in een grijze of een zwarte ompot.
Inclusief de Ficus Bonsai is het geheel zo'n 45-55 cm hoog.


Product is werkelijk zoals op de foto

Deze kamerplant geniet bij voorkeur een lichte standplaats en kan tegen direct zonlicht.

Herkomst: Ficus is familie van de Moraceae. Ficus betekent niets anders dan vijg. Er zijn meer dan tweeduizend soorten, de onderlinge botanische overeenkomst is hun melksap dat een zeer belangrijke rol heeft gespeeld bij het maken van gom en rubber.In het verre oosten, onder andere in China, dicht men aan de grillig gevormde wortel ook geneeskrachtige werkingen toe. Deze plant groeit in het prachtige zuiden van China en Maleisie en heeft zeker 50 jaar groei nodig om de grilligheid van de wortel te vormen. Wat direct opvalt is de dikke en vertakte luchtwortel, die van elke plant weer anders is. Elke plant oogt daardoor uniek. Botanisch gezien gaat het om Ficus microcarpa (= retusa) of een variteit daarvan.

Standplaats: Bij een goede verzorging is Ficus microcarpa Ginseng jaren houdbaar. De plant vraagt een matige hoeveelheid water, 's- zomers meer dan in de winter. Laat nooit water in de pot of schotel staan, want de plant houdt niet van natte voeten. Geef in het voorjaar en zomer regelmatig voeding. De ficus kan in de zomer ook naar buiten, het liefst in de schaduw. Overwinter de plant op een koele plaats, bij circa 12 graden Celcius. In de verwarmde huiskamer kan ook, maar dan de kluit licht vochtig houden. Net als een bonsai is deze plant verder vorm te geven. Uitlopers die de vorm van de ficus kunnen ontsieren, kunnen zonder problemen worden bijgeknipt, zodat het decoratieve hout goed zichtbaar blijft.

Verzorgingstips: De Ficus Ginseng geniet bij voorkeur een lichte standplaats.Geef gemiddeld 2 maal per week water op kamertemperatuur, en geef tijdens de groei in het voorjaar en zomer eens per twee weken plantenvoedsel. Wees voorzichtig met water geven en houd rekening met de seizoenen, in de winter minder en in de zomer meer. Verplaats Ficus zo min mogelijk en vermijd tocht. Een ficus die te lang wordt, kan zonder problemen worden gesnoeid. Vrijkomend melksap kan gestelpt worden met as. De vorm en schoonheid van het hout blijft hierdoor goed zichtbaar.

Diameter van de pot 25 cm. Hoogte van de plant inclusief pot ca. 45-55 cm. Deze plant is niet geschikt voor consumptie.

| Meer

Informatie:
Soort
Ficus Ginseng Bonsai in Liuxe Fiona Bowl pot
Bloeiperiode
De hoogte is ca. 50 cm en de diameter van de pot is 25 cm
Bloeikleur
Nee.
Opties:
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
ÔéČ┬á38,95
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Artikelnummer

aanbmei2014 

Levering:

1 tot 3 werkdagen

EAN

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Anderen bekeken ook
Laatst bekeken producten
Meest bekeken producten