Herkomst: De laurierboom komt oorspronkelijk uit het oostelijk deel van het Middellandse zeegebied, maar wordt inmiddels al jaren gekweekt in het noorden van Europa en in Amerika. Hij werd voor de Grieken en Romeinen een symbool van wijsheid en roem. Ze kroonden koningen, dichters, olympische kampioenen en zegevierende generaals met kransen, gemaakt van de glanzende, lederachtige laurierbladeren.

Standplaats: De Laurier kan zonnig tot halfbeschaduwd staan. Hij heeft voorkeur voor een beschutte plek tegen de wind en stelt prijs op humus- en voedingsrijke grond.

Verzorgingstips: Geef indien mogelijk regenwater. Tijdens de zomer overvloedig water geven bij warm of schraal weer. De pot dient in de zomermaanden goed vochtig te blijven. In de wintermaaanden nauwelijks watergeven. Vrijstaande laurierstruiken en vormboompjes kunnen in april - juni licht gesnoeid worden om ze compact te houden. Gebruik hiervoor een snoeischaar en geen heggenschaar. Bij de eerste nachtvorst hoef je een laurierstruik of een laurierboom niet direct te beschermen. Officieel geldt dat laurier een temperatuur van - 5 graden Celsius kan verdragen. Staat een laurier in de volle grond en op een goede beschutte plaats dan hij zeker -5 tot -10 graden Celsius doorstaan. Wel kan het blad door vorst en koude wind beschadigd raken. Bij een landurige vorstperiode kun je laurier in de volle grond inpakken met winterafdekvlies of een winterhoes. Een laurierboompje in een kleine plantenpot kun je bij - 5 graden C. het beste plaatsen in een vorstvrije ruimte waar licht binnenkomt. Geef het laurierboompje in zo'n ruimte ook af en toe water maar alleen wanneer de grond is uitgedroogd. Voor een laurierboom in een grote plantenbak die tijdens een vorstperiode moeilijk te verplaatsen is en buiten blijft staan kun je het volgende doen. Schaf noppenfolie aan. De laurier zelf pak je niet in met dit materiaal want het is niet luchtdoorlatend. Wel de plantenbak. Om de plantenbak breng een dubbele laag noppenfolie aan, ook aan de onderkant. Noppenfolie werkt isolerend en zorgt er voor dat de vorst niet kan doordringen tot het worstelgestel en beschermt de plantenpot tegelijkertijd tegen barsten. De bladeren van de laurier kun je vervolgens nog beschermen met winterafdekvlies.

| Meer

Informatie:
Soort
: Bol op stam (Dm ca. 45cm)
Hoogte
: Ca. 160cm hoog. De diameter van de pot is 25cm.
Seizoenplant
: Nee.
Prijsinformatie:
Prijs per Stuk:
€ 95,00
Aantal: Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Levering:

2 tot 4 dagen. U heeft de mogelijkheid uw voorkeur leverdag(en) bij het afronden van uw bestelling op te geven.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.