Bij Home Meets Nature heeft u de keuze uit een breed assortiment prachtige kamerplanten. Heeft u er inmiddels een aantal in huis staan? Dan is het belangrijk om de planten in optimale conditie te houden, zodat ze hun prachtige uitstraling behouden. In dit artikel geven we 6 tips om uw kamerplanten op de best mogelijke manier te verzorgen.

1.    Geef op tijd water

Water is een van de basisbehoeften van alle levende organismen, dus ook van uw kamerplanten. Te weinig water is logischerwijs niet goed, maar teveel water werkt juist averechts. Het water moet altijd weg kunnen vloeien in de potgrond, anders is de plant verzadigd. Wacht daarom tot de aarde droog is (niet kurkdroog) en geef dan water naar behoefte.

2.    Plaats de plant in voldoende licht

Veel kamerplanten houden niet van rechtstreekse blootstelling aan zonlicht. Maar te weinig licht is ook niet goed. Gele bladeren wijzen op een teveel of juist een tekort aan licht. Op de website van Home Meets Nature vindt u bij elke kamerplant duidelijke informatie, zodat u weet waar in uw huis of kantoor u de plant het beste neer kunt zetten.

3.    Zorg voor een optimale temperatuur

De meeste kamerplanten gedijen optimaal bij een temperatuur van circa 20 graden Celsius. Het is geen probleem als dit wat hoger of wat lager uitvalt, maar grote of snelle temperatuurschommelingen hebben een negatief effect. Bespeurt u schimmel op de bladeren van uw plant? Dan kan dit komen door kou of tocht.

4.    Kies een goede pot

Een kamerplant moet voldoende ruimte en lucht hebben om te groeien. Kies daarom een pot waarmee de plant enige tijd vooruit kan. Op de website van Home Meets Nature kunt u prachtige bloempotten kopen, die zowel geschikt zijn voor thuisgebruik als plaatsing in een kantooromgeving. Wij hebben werkelijk voor ieder wat wils.

5.    Gebruik goede potgrond

Kamerplanten gedijen het best in potgrond en niet in aarde van buiten. Deze kan namelijk schimmels, onkruidzaden of insecten bevatten. Gebruik daarom altijd potgrond van goede kwaliteit, die voldoende voedingsstoffen bevat voor uw planten. Na enige tijd zijn deze voedingsstoffen ‘op’, waardoor het aan te raden is de plant om de zoveel tijd bij te mesten.

6.    Bonustip: verzorg uw kamerplanten anders in de winter

Hoewel de lente nadert, zitten we momenteel nog volop in de wintermaanden. De natuurlijke cyclus van planten is in deze periode ingesteld op een wat lagere temperatuur, terwijl wij de kachel binnen juist flink opstoken. Plaats kamerplanten daarom wat verder van warmtebronnen zoals de verwarming, maar vermijd ook plaatsing op tochtige en koude plekken zoals bij een raam.
 

    10-02-2017 00:00