Bent u op zoek naar de mooiste bloempotten voor binnen of buiten? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Een bloempot is namelijk als een woonkamer voor uw plant. Niet alleen een gezonde leefomgeving is belangrijk, maar ook dat deze omgeving groot genoeg is. In dit artikel geven we u een aantal tips die u kunt gebruiken bij het kopen van nieuwe bloempotten.

Kies een bloempot met een goed formaat

Als u de bloempotten in de webshop van Home Meets Nature bekijkt, zal het u opvallen dat het formaat ervan sterk varieert. Van kleine, ronde potten tot hoge, smalle potten; u vindt het bij ons allemaal. Dat heeft een goede reden. Want hoewel veel planten optimaal gedijen in een pot waarbij de diameter overeenkomt met de hoogte, is deze verhouding niet in alle gevallen aan te bevelen.

Sommige planten groeien hun wortels nu eenmaal liever in de diepte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rozen, die over het algemeen de voorkeur geven aan smalle, hoge bloempotten. De behoefte van de plant moet dan ook een belangrijke overweging zijn bij de keuze voor een bloempot. Kies altijd voor een pot waarvan de rand niet dichterbij het wortelwerk van de plant komt dan circa 5 tot 10 centimeter.

Kies een bloempot met een goede vorm

Naast het formaat, is ook de vorm van de bloempot een belangrijk criterium. Home Meets Nature biedt u een ruime keuze in bloempotten met uiteenlopende vormen, zodat we voor uw planten en interieur altijd wel een geschikt product in huis hebben. In zijn algemeenheid hebben de meeste bloempotten een ronde of cilindervormige vorm.

Veel planten gedijen goed in een ronde pot, omdat de wortels van de plant in dat geval gelijkmatig naar alle kanten kunnen toegroeien. Bij planten die hun wortels liever in de diepte groeien, zoals de eerder genoemde rozen, is een hoge cilindervormige pot juist beter. Voor grote planten zoals bepaalde kamerplanten kunnen er in dat geval ook ruimtebesparende, hoekige potten worden gebruikt.

Kies een bloempot van het juiste materiaal

Minstens zo belangrijk als de vorm en afmetingen van een bloempot, is het materiaal waarvan de pot is gemaakt. Elk materiaal heeft namelijk zo zijn voordelen en nadelen en verschilt ook qua uitstraling in uw interieur. Hét materiaal waarvan bloempotten van oudsher worden gemaakt is keramiek. Dit geeft een prachtige, traditionele uitstraling en is vaak geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Maar ook bloempotten van kunststof zijn in de webshop van Home Meets Nature bijzonder populair. Dat komt onder meer door de hoge breuk- en vorstvastheid en de grote onderhoudsvriendelijkheid. Maar let op: planten in bloempotten van kunststof vragen over het algemeen meer water. Dat komt omdat vocht sneller kans ziet door de potwanden te verdampen dan bij andere materialen.

Zoals u merkt zijn er vele factoren waar u rekening mee kunt houden bij het aanschaffen van de juiste bloempot. Wilt u meer weten over onze bloempotten of heeft u vragen over een bepaald type pot? Aarzel dan niet en stel uw vraag vrijblijvend via het contactformulier op onze website. U ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.
 

    25-02-2017 00:00