Kamerplanten vertolken een belangrijke rol in uw interieur en zijn daarmee zeer bepalend voor de uitstraling van uw ruimte. Maar ontwerpstromingen veranderen en elk jaar opnieuw zijn er nieuwe trends binnen de interieurstyling. Dat betekent dat de trends op het gebied van kamerplanten mee veranderen. Hieronder noemen we een aantal plantensoorten die in 2017 waanzinnig populair zijn.

Moderne planten voor binnen

De moderne kamerplant voor binnen koppelt een strakke uitstraling aan een groot gebruiksgemak. De plant heeft niet overdreven veel water nodig en gedijt in zowel een lichtere als donkere ruimte. Ook plaatsing in bloempotten met verschillende vormen moet bij voorkeur geen probleem zijn.

Een plant die aan al deze eisen voldoet, is de Caryota Mitis. Deze is van oorsprong afkomstig uit een regio die zich uitstrekt van India tot de Filipijnen, maar wordt tegenwoordig vooral uit Midden-Amerika naar Nederland gehaald. 

Kenmerkend voor deze populaire kamerplant zijn de gekartelde bladeren met hun bijzondere vorm. Zeker in combinatie met een moderne bloempot is dit een plant die in elk modern interieur optimaal tot zijn recht komt. De Caryota Mitis houdt niet van droogte die te lang aanhoudt en kan zowel op een lichtere als donkerder standplaats staan.

Grote planten in de woonkamer

Een van de voornaamste trends in de hedendaagse interieurstyling is het maken van een groots gebaar. Dat kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van een meubelstuk, lamp of kamerplant. Voorwaarde is dan wel dat de plant flinke afmetingen heeft en zich onderscheidt met een in het oog springende vorm of kleur.

Een plant die anno 2017 menig trendy woonkamer siert, is de Yucca. De herkomst ligt in landen als Honduras en Guatemala, waar deze grote plant met zijn flinke stam en lange bladeren effectief voor schaduw zorgt op koffieplantages.

Inclusief bijpassende bloempot ligt de hoogte van deze kamerplant zo rond de 140 centimeter. Het is daarmee een echte aandachtstrekker in uw interieur, maar let op: de plant is niet bestand tegen temperaturen onder de 8 graden Celsius. Zorg daarom voor een voldoende warme omgeving.

Inspiratie op het gebied van trendy kamerplanten

Naast gebruiksvriendelijke en grote planten, zijn er in 2017 nog tal van andere trends op het gebied van kamerplanten en de verzorging daarvan. Zo zijn cactussen en vetplanten weer aan een ware opmars bezig, onder meer vanwege de vrolijke uitstraling en de lage onderhoudsbehoefte. Vanwege het kleine formaat kunnen deze plantjes op creatieve manier worden verpot, bijvoorbeeld in een thee- of koffiekopje.

Heeft u aanvullende vragen over de trends op het gebied van kamerplanten of wilt u weten of een bepaalde plant in uw interieur past? Stel uw vraag via ons contactformulier en u ontvangt zo spoedig mogelijk een advies op maat.
 

    05-04-2017 00:00