Bent u op zoek naar leuke bloempotten voor buiten? Dan is het belangrijk dat de stijl van de potten aansluit op de uitstraling van uw tuin en woning. Een altijd succesvolle keuze in dit opzicht zijn terracotta bloempotten, die een grote veelzijdigheid combineren met een tijdloos karakter. Bij Home Meets Nature vindt u een breed aanbod van deze potten en plantenbakken in alle soorten en maten.

Bloempotten en vazen met veelzijdige terracotta look

Met terracotta bloempotten en plantenbakken haalt u een Mediterrane uitstraling naar Nederland. Het charmante karakter van het aardewerk ademt typisch zuidelijke sferen, maar leent zich tegelijkertijd uitstekend voor gebruik in Nederlandse tuinen. Extra voordeel is dat de neutrale look aansluit op vrijwel elke tuin en interieur.

Hoewel de meeste mensen terracotta associëren met de kenmerkende ronde bloempotten, verkoopt Home Meets Nature ook verschillende vazen van dit populaire materiaal. De vazen worden steeds geliefder in ons land en vormen door de relatief grote afmetingen een waar statement in uw tuin. Ideaal om klassieke charme met een moderne vorm te combineren.

Patina laag voor nog exclusievere uitstraling

De terracotta potten en vazen op de website van Home Meets Nature zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. De meeste van onze artikelen in deze productcategorie zijn ongeglazuurd, waardoor eventuele overtollige warmte efficiënt door middel van verdamping kan worden afgevoerd. Ook bieden wij geglazuurde exemplaren met een unieke, glanzende uitstraling.

Als u de bloempotten buiten gebruikt, zal zich over het keramiek in de loop der tijd geleidelijk een patina laag vormen waardoor de potten een nog exclusievere uitstraling krijgen. Dit typische oude en verweerde uiterlijk is wat veel mensen al direct bij aankoop nastreven. Online is veel informatie te vinden over het nabootsen van een patina laag met verf, iets waar wij in een later artikel op zullen terugkomen.

Vorstschade voorkomen bij keramiek

Hoewel de temperaturen inmiddels dusdanig gestegen zijn dat het buiten plaatsen van keramiek geen probleem meer vormt, zal dit bij de intrede van de winter veranderen. Het is goed om hier bij aanschaf van uw terracotta bloempotten vooraf rekening mee te houden. Met name bij zware vorst loopt u het risico op barsten in uw potten of vazen.

Er zijn verschillende manieren waarop u vorstschade bij uw keramiek kunt voorkomen, waaronder draineren en siliconiseren. Ook hier zullen wij in een later stadium een artikel aan wijden. Wilt u meer weten over de terracotta bloempotten en vazen in onze webwinkel of heeft u een vraag over een bepaald artikel? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier.
 

    22-04-2017 00:00