In de webshop van Home Meets Nature vindt u talloze prachtige kamerplanten. Natuurlijk wilt u deze planten ook na aankoop in optimale conditie houden. Zo bent u verzekerd van een maximale uitstraling en een lange levensduur. Hieronder geven wij diverse tips, die u eenvoudig kunt toepassen om langer van uw kamerplanten te genieten.

Kies de juiste standplaats en bloempot

Kamerplanten zijn er in vele soorten en maten en geen enkele plant is hetzelfde. Het is belangrijk om daarmee rekening te houden bij het kiezen van de standplaats. Want hoewel geen enkele kamerplant zonder natuurlijk licht kan, gedijt de ene plant beter met meer licht en de ander juist met minder. Bij alle planten op onze website vindt u daarom in de omschrijving tips over de beste standplaats.

Niet alleen licht, maar ook lucht is voor kamerplanten een belangrijk omgevingselement. Het is belangrijk om te beseffen dat de meeste van deze planten afkomstig zijn uit (sub)tropische klimaten. Factoren zoals koude lucht en tocht zijn dan ook absoluut niet goed. Zorg daarom bij voorkeur voor een stabiele temperatuur in de ruimte en vermijd standplaatsen met koude tochtstromen.

U kunt nog zo’n goede locatie voor uw planten uitkiezen; zonder de juiste bloempot komt de levensduur ervan in gevaar. Net zoals elk ander levend organisme heeft een plant de natuurlijke neiging om te groeien. Wanneer de pot hiervoor niet voldoende ruimte biedt, ontstaan er problemen. Hou bij het uitzoeken van bloempotten daarom rekening met de doorgroeimogelijkheid.

Geef voldoende water en voeding

Net zoals natuurlijk daglicht, heeft elke kamerplant water nodig. Deze stof is essentieel om te overleven, maar ook hierbij geldt dat overdaad schaadt. Te weinig water zorgt ervoor dat bladeren zullen afsterven, maar teveel is logischerwijs ook niet goed. Stel uzelf daarom op de hoogte van de optimale waterbehoefte van uw planten en hanteert vaste tijdsintervallen voor het water geven.

Hoewel u nog zo goed rekening kunt houden met de waterbehoefte, kan het natuurlijk gebeuren dat u een keer teveel water geeft. Dat is gevaarlijk, want als de wortels van de plant in het water staan, wordt de kans op wortelrot flink vergroot. De oplossing is simpel: koop hydrokorrels om een effectieve irrigatielaag te creëren in de bloempot.

Behalve water, kunnen kamerplanten ook niet zonder voeding. Na ongeveer 12 maanden bevat de aarde in de bloempot nauwelijks nog voedingswaarde en is het tijd om deze van wat extra voeding te voorzien. Ook deze koopt u natuurlijk bij Home Meets Nature. Heeft u een vraag over een van bovenstaande tips? Neem dan contact op via klantenservice@homemeetsnature.nl.
 

    19-05-2017 00:00