De zomermaanden zijn aangebroken, de temperaturen stijgen fors, en het wordt meer en meer een kunst om uw kamerplanten er fris en stralend uit te laten zien en niet te laten bezwijken onder de hitte. Trekt u er daarnaast graag op uit in de vakantieperiode, dan bent u wellicht lange tijd van huis en is er niet altijd de gelegenheid om uw planten regelmatig water te geven.

Om uw kamerplanten in goede conditie te houden tijdens de zomermaanden, hebben wij een aantal kamerplanten uitgelicht die goed bestand zijn tegen de hitte en weinig water nodig hebben. Kortom: de ideale kamerplant voor de warme maanden van het jaar!

Gemakkelijke verzorging: De Hedera kamerplant

De Hedera is ideaal tijdens de zomer. Deze plant heeft namelijk bijna geen verzorging nodig! Een plant die goed kan omgaan met zowel te veel, als te weinig water. Die goed gedijt in donkere ruimtes, maar ook op zonnige plekken. Die overeind blijft bij lage temperaturen in de winter, maar die ook opgewassen is tegen hoge zomerse temperaturen tot 35 graden. Kortom, een kamerplant die eigenlijk niet kan ontbreken in uw interieur!

De vetplant: Senecio Himalaya

Voor de warmere maanden van het jaar is een vetplant een ideale oplossing als kamerplant. De Senecio Himalaya is opgebouwd uit mooi groene, vetplantachtige naalden, die de plant een creatieve, luchtige en frisse uitstraling geven. Het voordeel van deze naalden is dat ze erg goed gedijen bij weinig water. Ideaal voor deze zomerperiode.
 

Stijlvol en gemakkelijk: de Peperomia

Net als de Senecio Himalaya behoort te Peperomia tot de vetplantachtige kamerplanten. Deze plant groeit langzaam en heeft weinig verzorging nodig om in goede conditie te blijven. De plant is opgebouwd uit vetplantachtige bladeren, wat opnieuw als voordeel heeft dat er weinig water nodig is om gezond te blijven. Gaat u langere tijd van huis, dan is de Peperomia ideaal. Ook als u in de weken van afwezigheid weinig tot geen verzorging kunt regelen, weet u zeker dat de plant er bij terugkomst nog mooi bijstaat. 
 

Een echte eyecatcher: De Rhipsalis

Een woonkamer wordt vaak opgefleurd met een prachtige bos bloemen op tafel. In de zomermaanden is dat helaas geen optie, zoals u zult begrijpen. Om toch een fijne uitstraling te creëren in huis adviseren wij de Rhipsalis. Deze kamerplant kunt u op zowel een zonnige als schaduwrijke plaats in het huis een plek geven. Deze vetplant heeft bovendien weinig water nodig. U kunt dus met een gerust hart op vakantie!
 
Tip: Voor een optimale uitstraling adviseren wij deze plant in een schaal van Gracka te plaatsen. Hiermee blijft de hoogte op tafel optimaal. Groeit de plant tijdens de vakantie te snel over de schaal heen? Geen probleem, u kunt de Rhipsalis bij terugkomst gemakkelijk bijknippen naar de gewenste omvang!

    16-06-2017 00:00