Je ziet ze nog wel eens een enkele keer: zo’n vensterbank die helemaal staat volgestouwd met een bonte verzameling kamerplanten in volstrekt willekeurige bloempotten, vaak met vloekende kleuren. Maar deze overdaad begint een uitzondering te worden – een herinnering uit grootmoeders tijd. Vaker zie je vensterbanken waarover is nagedacht.

Zo’n overvolle vensterbank kan eigenlijk niet meer anno 2017. Althans, niet voor wie houdt van een eigentijds interieur. Je ziet dan ook steeds meer vensterbanken die met aandacht en smaak zijn ‘ingericht’. Met een beperkt aantal planten, vaak in één stijl, een sierlijke vaas met wat grillige takken, en een enkel decoratief object. De potten waar de kamerplanten in staan, passen vaak opvallend goed bij de rest van het interieur en zelfs bij de tint van de gordijnen of zonwering. Je ziet meteen: dáár is werk van gemaakt.

De kamerplant hoort er weer helemaal bij

Kijken we naar de woon- en interieurtrends van 2017, dan zien we dat de kamerplant er weer helemaal bij hoort. Met name de wat exotische soorten zijn in trek – planten die een sfeer van ongereptheid oproepen. En de vensterbank is bij lange na niet de enige plek in huis waar kamerplanten goed gedijen. Ook de eet- en salontafel lenen zich er uitstekend voor om wat meer levend groen in huis te brengen.

Bij Home Meets Nature merken we ook dat bovengemiddeld grote, zeg maar hippe planten aan populariteit winnen. Grotere, niet-alledaagse kamerplanten zijn natuurlijk bij uitstek geschikt om een lege of dode hoek in de woon- en leefruimte mee op te vullen. Je huis krijgt een groene en ademende uitstraling. Een plant leeft! En met de juiste pot erbij, heb je een vitaal object in huis staan.

Weg met die oude potten!

Maar wat is de juiste pot? Dat is op de eerste plaats een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeuren. Er is maar één regel: een grote plant doet het goed in een grote pot; een kleine plant in een kleine pot. ‘Da’s logisch’, zou de legendarische Johan Cruijff gezegd hebben. Maar de echte interieurliefhebber houdt wel degelijk rekening met de laatste trends. Die zegt al snel: ‘weg met die oude potten!’

Kijken we naar de woontrends van dit jaar, dan komen we begrippen tegen als rauw, grof, stoer, natuurlijk, warm en industrieel. We gaan voor frisse, door de natuur ingegeven kleuren als donkergroen en donkerblauw en grijsblauw. Ook zwart is hot. Daarnaast zijn de authentieke aardetinten in opmars. Denk aan terracotta, goud, framboos en dieprood. Het zijn allemaal kleuren, tinten en stijlkenmerken die uitstekend harmoniëren of juist contrasteren met het natuurlijke, levende groen van uw kamerplanten.

Meer weten of reageren? Stel uw vragen aan klantenservice@homemeetsnature.nl.
 

    17-09-2017 00:00