Het is winterjassentijd. Niemand de deur uit zonder muts of warme handschoenen. Het heeft zijn charme, winterweer, zeker als de wereld om ons heen wit kleurt, zoals onlangs. Mooi om te zien en te beleven én een goede reden om dicht bij huis of zelfs in huis te blijven. En wat is dan fijner dan een leefruimte die een groene, tropische sfeer ademt. Laat het buiten maar lekker vriezen!

U creëert die tropische, warme sfeer door te experimenteren met exotische kamerplanten. Ze doen het goed als losstaand object, in een bijpassende pot, maar ook in groepen. Door meer exotische kamerplanten bij elkaar te zetten, realiseert u een tropische wintertuin, ook wel een urban jungle genoemd door moderne stedelingen die de charme van de kamerplant herontdekken.

Veel gekochte exotische kamerplanten

Exotische kamerplanten bestaan in veel variëteiten en maten. Je hebt snelgroeiers en je hebt soorten die de tijd nemen. Veel exotische kamerplanten geven in het voorjaar prachtige bloemen. Het verdient aanbeveling om deze te verwijderen zodra ze zijn uitgebloeid. Dat komt de gezondheid en groei van uw plant ten goede.

Veel gekochte tropische planten zijn onder meer de bananenplant of – boom, met zijn prachtige grote bladeren, en de koffieplant- of boom, met zijn bijzondere glans en geurige bloemen. Ook de Citrusplanten en kamerpalmen zijn erg populair. En iedereen kent natuurlijk de yucca met zijn robuuste stam, scherpe bladeren en cactusachtige uitstraling. Met een olijfboompje als kamerplant haalt u de zonnige Méditerranée in huis.

Kamerplanten die nauwelijks speciale verzorging vragen

Als alle kamerplanten houden tropische variëteiten van een lichte plek en zijn ze allergisch voor tocht. Ze hebben uw aandacht nodig, uiteraard, maar vragen geen speciale verzorging. Sommige hebben iets meer water nodig dan een gemiddelde kamerplant en op zijn tijd een lauwe douche is altijd goed. Kijk bij het kopen van uw kamerplanten ook of er speciale voeding wordt aanbevolen.

Met planten waarvan de wortels in de tropen liggen, tovert u uw leefomgeving om in een groene, exotische oase. Terwijl buiten de sneeuwvlokken neerdwarrelen, zit u er warmpjes bij en kunt u lekker wegdromen bij de gedachte aan een vakantie op een tropisch eiland. Wie durft nú nog te beweren dat kamerplanten saai en ‘gewoontjes’ zijn?

    17-12-2017 00:00