Kamerplanten zijn minder kwetsbaar dan snijbloemen, maar ook voor kamerplanten geldt: hoe verser, hoe beter de kwaliteit. Daarom gaan de inkopers van Home meets Nature wekelijks naar de veiling om de beste planten tegen de scherpste prijzen aan te schaffen. Die kwaliteit en lage prijzen ziet u terug in ons gevarieerde online assortiment.

Nederland is een echt bloemen- en plantenland, dus veilingen vind je overal. De veiling is een onmisbare schakel tussen de kwekers enerzijds en de groot- en detailhandel anderzijds. De handel op veilingen beleeft meestal in de vroege ochtend zijn climax, met de bekende veilingklok als centraal aandachtspunt, waar ieders blik op gevestigd is.

Loven en bieden op kamerplanten

Bij veel veilingen verdwijnt de vertrouwde klok uit beeld, maar bij bloemen- en plantenveilingen wordt hij nog steeds gebruikt. Zodra een partij planten of bloemen wordt aangeboden, zet de veilingmeester zo hoog mogelijk in. De wijzer loopt dan langzaam terug naar een lager prijsniveau en het is de kunst om als inkoper op het voor jouw ideale niveau op de knop te drukken.

Loven en bieden op bloemen en kamerplanten is een spannend proces. Het gaat razend snel en voor de buitenstaander is er geen touw aan vast te knopen. Naast de klok, waarvoor je op de veiling aanwezig moet zijn, kun je tegenwoordig ook op afstand meedoen aan het spel van loven en bieden. Dat kan onder meer met speciale applicaties via internet. Ook bij veilingen zijn digitale verkoopkanalen sterk in opkomst.

De veiling als trendmeter

Voor specialisten in de verkoop van kamerplanten aan de consument, zoals Home meets Nature, is de veiling ook een goede trendmeter. Zo zien we aan het jaarverslag over 2017 van een willekeurige bloemen- en plantenveiling, Veiling Rhein-Maas in Stralen- Herongen, dat de afzet van bloemen en planten nog steeds groeit.

Veiling Rhein-Maas maakt een totale productomzet van 345 miljoen! Het grootste deel is van de bloemen, maar ook de kamerplanten nemen een indrukwekkende deel van de omzet voor hun rekening: 93,2 miljoen. En dat aandeel groeit nog steeds. Het jaarverslag van de veiling laat ook zien welke kamerplanten qua omzet koplopers waren in 2017. De ‘eerste prijs’ gaat naar kant en klare beplante potten schalen. Daarnaast waren de hortensia’s , chrysanten, cyclamen, kerststerren, hyacinten en hedera’s omzettoppers.

Kamerplanten in potten en schalen online kopen

Ook wij merken dat kant en klare arrangementen van verschillende kamerplanten in pot of schaal erg populair zijn. Ze doen het vooral goed als cadeauartikel. En het mooie is: voor de beste en meest verse kwaliteit tegen de scherpste prijs hoeft u niet in alle vroegte naar de veiling. Dat doen wij voor u. En u kunt onze selectie comfortabel en veilig online kopen. Voor uzelf of om weg te geven.

    10-03-2018 00:00