De lente is officieel begonnen. De klok staat weer op die heerlijke zomertijd en de paasdagen staan voor de deur. De avonden worden langer, de temperatuur wordt milder, de natuur ontluikt. Het begint al snel te kriebelen. Krijgen uw huis en tuin een liefdevolle voorjaarsbeurt? Vergeet dan niet uw kamerplanten daarin mee te nemen!

Jazeker, ook uw kamerplanten hebben extra aandacht en verzorging nodig. De meeste kamerplanten ontwaken nu uit hun winterslaap. Ze bereiden zich weer voor op een seizoen van groeien en bloeien. En dat is iets om goed rekening mee te houden. Met wat extra aandacht heeft u de rest van het jaar weer volop plezier van uw groene sfeermakers.

De kamerplanten-APK

Het vroege voorjaar is een moment bij uitstek om uw kamerplanten kritisch tegen het licht te houden. Controleer de stengels en de bladeren. Zie dit maar als een soort kamerplanten-APK. Ziet u sporen die op ongedierte of ziekte duiden, dan bent u er mooi op tijd bij om dit direct in de kiem te smoren. Uw planten zullen u dankbaar zijn.

Was u al langer van plan om één of meer planten te verpotten? Dat is het voorjaar hét moment. De echte groei is nog niet begonnen, dus uw planten kunnen een stootje hebben. Dit is een prima gelegenheid om te kiezen voor decoratieve plantenpotten of –schalen die goed passen bij de laatste interieurtrends. U kunt er ook voor kiezen om kleinere planten in één pot of schaal bij elkaar te zetten of grotere planten van plek te laten ruilen.

Vier het voorjaar met korting op uw kamerplanten

Mocht u kamerplanten gaan verpotten, let er dan op dat u de juiste grond gebruikt en zorg meteen voor wat extra voeding. Kies bij voorkeur een wat grotere pot. Daar kunt u meer grond in kwijt en meer grond neemt meer water op. Daarmee vergroot u de waterbuffer voor uw planten. Dat betekent dat u minder water hoeft te geven en voorkomt dat uw planten met hun ‘voeten’ in stilstaand water komen te staan. De kans op wortelrot neemt dus af.

Als u het voorjaar in huis wilt halen en wilt vieren, dan doet u dat op zijn best door nu nieuwe kamerplanten in huis te halen. Klein of groot, dat maakt niet uit. Zonder of met pot, de keus is aan u. En omdat het lente is, geven wij u een leuke korting. Gewoon de code invoeren en het bedrag wordt automatisch van het totaalbedrag afgehaald. Het team van Home Meets Nature wenst u een fijn en groen voorjaar.

    25-03-2018 00:00