Kamerplanten brengen een stukje natuur in huis. Ze verhogen de sfeer en dragen bij aan een betere luchtkwaliteit. De verzorging van kamerplanten is dankbaar en rustgevend. Maar de vraag is natuurlijk wel: welke kamerplant past het best bij jou? Houd je van bloeiende planten of juist van weelderig groen? En wil je veel tijd besteden aan de verzorging of juist zo min mogelijk?

Kamerplanten kopen is een feest. En al helemaal als je dat online kunt doen, in je eigen omgeving. Thuis heb je immers meteen ‘het plaatje’ in beeld: hoe zou die plant het doen op dat plekje? Al bladerend door ons brede aanbod ben je misschien snel geneigd om af te gaan op het uiterlijk. ‘Ja, die wil ik hebben, zó mooi!’. Niets op tegen, natuurlijk. Maar bedenk dat planten levende producten zijn en aandacht nodig hebben om teleurstellingen te voorkomen.

Er zijn kamerplanten voor iedereen

Gelukkig zijn er kamerplanten voor iedereen. Zelfs met een klein budget kun je een ruimte al snel met planten opfleuren. In onze zoekfunctie bij ‘Kamerplanten’, links naast het overzicht, kun je je budget zelf aangeven. Ook kun je daar aangeven op je een plant zoekt voor een plek met veel of weinig daglicht en hoe hoog je kamerplant mag zijn. Heb je al een bepaald type plant in gedachten? Dan kun je de naam invoeren en zie je vanzelf wat Home Meets Nature op voorraad heeft.

Of je een plant mooi vindt, geeft natuurlijk de doorslag. Maar bedenk vooraf wel op welke plek hij komt te staan. Sommige planten hebben veel daglicht nodig, andere doen het goed in een schaduwrijke omgeving. Ook is het belangrijk om je af te vragen of je het liefst bloeiende kamerplanten hebt, of dat het je gaat om groen in huis.

Kamerplanten voor elk interieur

Heb je veel aandacht besteed aan je interieur en ben je trots op het resultaat? Houd daar dan ook rekening mee met je plantkeuze. In een modern interieur, met trendy elementen, passen geen oubollige kamerplanten uit grootmoeders tijd. Heb je een nostalgisch interieur, met veel vintage accenten, dan kunnen ouderwetse planten weer wel de juiste keus zijn.

Ga je planten bij elkaar zetten, in groepjes, of juist los van elkaar, als groene objecten die meteen in het oog springen? In het eerste geval kan het leuk zijn om met onderhoudsvriendelijke vetplanten te werken. In het tweede geval kun je denken aan een volwassen cactus die exotische bloemen geeft of eens kijken welke kamerplanten aansluiten bij de huidige interieurtrends.

Misschien wel de belangrijkste vraag bij kamerplanten kiezen en kopen is hoe groen je vingers zijn en hoeveel tijd je hebt om je planten te verzorgen. Bedenk dat sommige planten om intensieve verzorging vragen, terwijl je andere bij wijze van spreken slechts terloops wat water hoeft te geven. Gelukkig vind je dat bij elke plant in ons assortiment beschreven. En als je er niet uitkomt, kun je altijd terecht bij de groenspecialisten van onze klantenservice.

    22-05-2018 00:00