De herfst is niet altijd een makkelijke periode voor planten. Zeker niet na een warme zomer zoals we die in het afgelopen jaar hebben gekend. Vanuit deze behaaglijke warmte moeten de planten ineens wennen aan kille temperaturen en minder licht. Gelukkig zijn er bepaalde soorten planten die onder deze herfstachtige omstandigheden optimaal gedijen:

De Bosrank

De Bosrank (ook wel bekend als Clematis) kent zijn oorsprong in Europa en is hierdoor bestendig tegen de veranderlijke weersomstandigheden zoals we die in ons land gewend zijn. Bij Home Meets Nature bieden we deze klant in verschillende vrolijke kleuren waaronder lichtblauw, rood, donkerblauw, wit, roze of een combinatie daarvan.

Gedurende het jaar verandert het uiterlijk van de Bosrank continu en daarom zal de plant richting de winter wat van zijn bladeren verliezen. Normaal gesproken doorstaat hij de herfstperiode moeiteloos, maar bind hem wel vast om hem te beschermen tegen harde rukwinden of een onverwachte storm.

De Wingerd

De Wingerd (ook wel bekend als Parthenocissus) is een plant die niet uit Europa maar uit China komt. Net als de Bosrank verliest hij blad in de winter en verkleurt hij gedurende het jaar. De wisselende uitstraling met groen blad, rood blad en groene bloemen maakt de Wingerd tot een zeer populaire plant met een veelzijdige inzetbaarheid.

Bijkomend voordeel van de Wingerd is dat hij uitstekend bestendig is tegen lage temperaturen. Zo blijft hij moeiteloos overeind bij buitentemperaturen tot 15 graden onder nul. We adviseren om de plant in de herfstperiode wel te snoeien om de groei enigszins een halt toe te roepen. De Wingerd kan namelijk zomaar doorgroeien tot een hoogte van maar liefst 10 meter.

De Blauwe regen

De Blauwe regen (ook wel bekend als Wisteria) is een plant die net als de Wingerd uit China afkomstig is. Niet geheel verrassend kenmerkt hij zich door lichtgroene bladeren en opvallende blauwe bloemen. Richting de wintermaanden begint de plant zijn bladeren te verliezen en de herfst is dan ook de optimale snoeiperiode.

De Blauwe regen is net als de Wingerd bestendig tot temperaturen tot 15 graden onder nul en kan hierdoor prima buiten overwinteren. De Blauwe regen groeit tot een maximale hoogte van 5 meter en wordt bij Home Meets Nature op een maximale hoogte van 35 cm uitgeleverd. Meer herfstinspiratie nodig? Bekijk hier al onze tuinplanten.

    24-10-2018 00:00