12/04/2018
Je leest het in alle interieur- en lifestylebladen: kamerplanten zijn weer helemaal in. Wat de stijl van je interieur ook is, trendy, modern, klassiek of tijdloos, kamerplanten passen er altijd bij. Het aanbod in soorten en maten is zo ruim, dat je naar hartenlust kunt experimenteren. Dus: ga voor groen en verwen jezelf met kamerplanten.

Het is weer volop voorjaar. Veel mensen kijken dan met een frisse blik naar hun interieur. Zijn de kleuren en vormen nog naar zin? Of doet een lik verf wonderen en is het tijd voor wat nieuwe, kleurrijke woonaccessoires, zoals kussentjes in vrolijke voorjaarskleuren of wanddecoraties. Een nieuwe touch hoeft niet veel geld te kosten. Een beetje fantasie en voorstellingsvermogen zijn veel belangrijker.

Meer leven in het interieur? Kamerplanten kopen

Dat geldt ook voor wat je doet met je kamerplanten. Geef ze eens een nieuwe plek of een nieuwe pot, en je leefruimte ziet er meteen anders uit. En gebruik het voorjaar vooral ook om weer eens een paar frisse, nieuwe kamerplanten aan je interieur toe te voegen. Ze zorgen voor meer leven en sfeer in huis en dragen bij aan een fijner binnenklimaat.

Dat laatste is erg belangrijk. Planten zorgen voor meer leven doordat ze er natuurlijk uitzien en doordat ze groeien en soms bloeien, maar ze zorgen ook voor een betere luchtkwaliteit. Planten produceren immers zuurstof. Sommige kamerplanten halen zelfs onaangename stofjes uit de lucht. Ze fungeren als het ware als een natuurlijk filter.

Kaal maakt plaats voor groen

De trend naar een groener interieur zette in 2017 in. Daarvoor was ‘kaal’ enkele jaren dé binnenhuistrend. Dat hebben we, zo lijkt het, intussen wel gezien. Er is weer meer ruimte voor een gezellige en kleurrijke aankleding en die hoeft lang niet altijd functioneel te zijn. Alles mag, zo lijkt het, al zijn er ook op het gebied van kamerplanten natuurlijk wel trends te zien.

De Urban Jungle, die in 2015 zijn intrede deed, is nog steeds in. Hoe meer planten en hoe meer groen, hoe beter. Vaak in combinatie met natuurlijke materialen, tinten en texturen. Ook grotere kamerplanten, solitair of in groepen, zijn gewild. Voorbeelden zijn de Olifantsoor, de Gatenplant en de Bananenplant.

Kamerplanten kopen en inrichten maar!

Ook citrusbomen en olijfbomen zijn populair en de vertrouwde yucca staat om zijn elegante en exotische uiterlijk nog altijd hoog op de lijst van gewilde kamerplanten. Varens zijn bezig aan een come back en allerlei ouderwetse kamerplanten, je weet wel, die planten die bij je oma in de vensterbank stonden, zijn weer helemaal terug. Ga je nieuwe kamerplanten kopen, dan is het leuk om te letten op verschillende groentinten.

Statige planten in een stijlvolle schaal of pot, speelse hangplanten, cactussen of vetplanten, noem maar op. Wat je smaak ook is, kamerplanten brengen je interieur tot leven en verbeteren de luchtkwaliteit. En de zorg voor kamerplanten helpt te ontstressen. Dus: ga voor groen in huis!| Meer